Laat de zon in je hart

En als de zon toch niet van de partij is, dan zullen de #PRBCocktails wel een handje helpen.

Op de eerste mooie dag van het jaar werden we uitgenodigd om de zomercocktails van Pernod Ricard Belgium te proeven op het dakterras van Ogilvy PR.

Nadat we reeds de hele week om de oren waren geslagen met weerberichten die meer als onheilsberichten klonken (Warm! Hittegolf! Onweer! +30° C! Hydrateren! Smeren!) had iedereen wel door dat dit hét perfecte moment was om van een cocktail te slurpen en namen we vol verwachting de lift naar de bovenste verdieping.

vroeg
vroeg

Een gigantisch dakterras met fantastisch zicht op uptown Brussels, een geïmproviseerde bar met een paar veelbelovende flessen op een rijtje, een paar ligstoelen in het typische Ricard-geel, strooien fedora’s en gele zonnebrillen, een zomers deuntje uit de draadloze speaker SRS-X99, alles stond klaar om ons te verwelkomen.

Pernod Ricard Belgium, een dochteronderneming van Pernod Ricard, werd net geen 20 jaar geleden opgericht en heeft in 2013 niet minder dan 10 miljoen liter wijnen en alcoholische dranken verzet. PRB behoort dan ook tot de marktleiders in België en Luxemburg. De perfecte referentie dus als je op zoek bent naar een drankje voor je cocktail.

de drankkaart van de avond
de drankkaart van de avond

In het gamma zitten onder andere:

Lillet – een nieuw, fris aperitief op basis van Bordeaux-wijn en citruslikeur
Ricard – dé gekende pastis uit Marseille, gedistilleerd uit Chinese steranijs en aromatische planten uit de Provence
Havana Club – authentieke Cubaanse rum met een intens en aromatisch karakter (niet te verwarren met z’n concurrent Bacardí)
Beefeater – de laatst die nog in Londen zelf wordt gedistilleerd
Disaronno Originale – een Italiaanse amaro met 17 verschillende kruiden
Absolut Vodka – de Zweedse vodka die in een nieuwe verpakking met de regenboogkleuren op de markt werd gegooid

Een internationaal gezelschap voor een broeierige avond. Uit de lijst van 14 zomerse cocktails heb ik de volgende zelf aan de tand gevoeld:

Basil Smash
Basil Smash

Basil Smash

  • 6 cl Beefeater
  • 10 tot 15 blaadjes basilicum
  • 2 cl versgeperst limoensap
  • 2 cl rietsuikersiroop
  • grote ijsblokjes
  • double old fashioned-glas

Verdikt: Yummie! Alhoewel ik voorstander ben van een fruitige gin, was dit wel een erg lekkere mix. Fris met een mooie frisgroene kleur. Mannen én vrouwen vonden dit een hit.

Strawberry Mojito
Strawberry Mojito

Mojito

  • 10 blaadjes munt
  • 2 koffielepels suikerriet in poeder
  • 1 lepel wit suikerriet + 1 lepel rood suikerriet
  • 2 cl vers geperst limoensap
  • 4,5 cl Havana Club 3 años rum
  • 5 cl spuitwater
  • 2 eenheden bittere Angostura (optioneel)
  • 1 takje munt (garnering)
  • fijngestampt en blokjes ijs
  • longdrinkglas

Geproefd en goedgekeurd: de aardbeiversie met verse en geplette aardbeien. Ik ben een fraisen-liefhebber en kon dus zeker niet weerstaan aan de verleiding van deze klassieker.

Wel spijtig dat er geen nieuwe rumcocktails op de kaart stonden, enkel de klassiekers.

creatie zonder naam
creatie zonder naam

Vrije creatie

Als laatste kreeg ik een eigen creatie van de barman met o.a. Absolut Vodka, vlierbessensiroop en aardbeien in een tumbler. Na de aanhoudende rij liefhebbers op een warme avond moest de arme man wel wat improviseren om iedereen te kunnen laven. Ik betwijfel of ik ondertussen een geoefende drinker geworden ben en mijn onderscheidend vermogen zal ook niet meer feilloos gewerkt hebben maar feit is dat dit gewoon naar binnen gleed! Nu, ’t kan ook aan de hoeveelheid suikersiroop gelegen hebben.

IMG_20150606_192650

We kregen een mooie zonsondergang als afsluiter en dan was het alweer tijd om naar *kuch* huis te keren. Wat een mooie avond om de zomer op gang te trekken!

En de Disarrono zeg je? Daar vertel ik je volgende week meer over!

Gedurende de hele zomer zal Pernod Ricard Belgium aanwezig zijn op verschillende evenementen zodat je ruim de gelegenheid krijgt om zélf de (nieuwe) cocktails te proeven:

  • 20 juni op Kleinhouse festival, Antwerpen (Absolut Vodka)
  • elke vrijdag op de Apéros Urbains, Brussel (Lillet, Ricard)
  • elke vrijdag tot einde juli op de Apéro Saint Gilles, Brussel (Lillet, Ricard)
  • van 23 tot 26 juli op Sfinks, Boechout (Havana Club)
  • van 1 tot 2 augustus op Ronquières Festival, Ronquières (Havana Club)
  • van 7 tot 8 augustus op Linkerwoofer, Antwerpen (Ricard)
  • van 1 tot 10 augustus op de Lokerse Feesten, Lokeren (Lillet, Ricard)
  • 8 vrijdagen tussen 27 juni en 5 september op de Apéro Saint-Job, Ukkel (Lillet, Ricard)
  • van 4 tot 5 september of Crammerock, Stekene (Ricard)
  • elke woensdag tot 16 september van 17.00-22.00 op Aperode, St-Genesius-Rode (Ricard)
  • elke vrijdag tot 25 september van 12.00-14.30 bij Frunch @ BIP, Koningsplein, Brussel (Lillet, Ricard)

Niet vergeten: geniet maar drink met mate! Duid op voorhand een Bob aan of voorzie een slaapplaats in de buurt. Ik zie jullie graag allemaal terug.

Image Credits: © Ann Glorieus.

2 thoughts on “Laat de zon in je hart

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *